My Community
September 10, 2010, 05:52:54 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:

Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: İngilizce ikinci yabancı dil  (Read 164 times)
jasmine teacher
Gold Member
eltpool
*

Stajyer

« on: September 16, 2009, 07:05:41 PM »

Arkadaşlar elinde anadolu lisesi için ikinci yabancı dil olarak ingilizce müfredatı bulunan varsa paylaşırsanız çok sevinirim. Bir de anadolu lisesinde seçmeli yabancı dili 2 saat ingilizce seçen varsa müfredat olarak ne kullandınız? şimdiden teşekkürler.
here im
eltpool
*

« Reply #1 on: September 18, 2009, 02:19:58 PM »

Hocam biz geçen sene 2 saatlik takviyeli İngilizce dersi okuttuk 9.sınıflarda.Çok da faydalı oldu.Seçtiğimiz kitap UPGRADE YOUR ENGLISH idi.Bol kelime ağırlıklı grammar destekli bir kitaptı.Di'li geçmiş zman kullanıyorum çünkü bu yıl da 2 saatlik Takviyeli seçmemize rağmen 2 gün önce gelen bir genelge ile bu dersin(Takv.İng.)kaldırıldığını öğrendik.Yani artık Takv.İng.diye bir ders yok...yerine yeni üniversite sınav sistemine uygun geometri kimya gb ağırlıklı fen-matematik  dersleri geldi.Çok üzüldük ama yapacak bir şey yok.Bakanlığımız öyle uygun görmüş(!)
sleepless73
eltpool
*

« Reply #2 on: September 19, 2009, 12:31:07 AM »

Seçmeli alınabilecek dersler arasında seçmeli yabancı dil dersi açıkça belirtilmiş,  böyle bir dersin olmadığı sonucuna nasıl vardınız?
here im
eltpool
*

« Reply #3 on: September 20, 2009, 07:16:07 PM »

Hocam yeni  bir genelge yayınlanmış ve biz konuyla ilgili toplantıya çağrıldık bir kaç gün önce . bize söylenen 'artık 9.sınıflarda seçmeli yabancı dil diye bir ders yok'oldu.Ders saatlerimizdeki eksilme bize iletildi resmi olarak.Ben de müdürümün yalancısıyım!Yerine yeni sınava uygun sayısal dersler gelmiş seçmeli olarak.Bir araştırın isterseniz.(sanırım siz dil sınıflarındaki takv.ing.den bahsediyorsunuz ben ise 9.sınıflardaki!Jasmine teacher hangisini kastetti acaba Cheesy ben 2 saat dendiği için direkt 9.sınıfları düşündüm.zaten takv.ing.4 saat dil sınıflarında Huh
« Last Edit: September 20, 2009, 07:50:16 PM by here im » Logged
jasmine teacher
Gold Member
eltpool
*

Stajyer

« Reply #4 on: September 25, 2009, 03:54:38 PM »

Hocam dil sınıfındaki 2 saat seçmeli ingilizceyi kastetmiştim. Yeni genelgeye baktık, evet 9larda artık seçmeli ders hakkı yok herşey zorunlu ama ara sınıflarda var ve seçmeli yabancı dil için ikinci yabancı dil müfredatı kullanılır diyor, bizim müdür müsade etti seçmeli ingilizceye 10 dil sınıfında, ingilizcenin 2. yabancı dil olduğu müfredatı bulmak ve ona göre plan yapmak şartıyla tabi. çok teşekkürler yine de.
Pages: [1]
  Print  

Jump to: