My Community
September 10, 2010, 05:25:53 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:

Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: anadolu lisesi 2. dönem okul zümresi  (Read 1764 times)
febahadir
Fatih Ekrem BAHADIR
eltpool
*

« on: February 22, 2008, 02:55:56 PM »

merhaba arkadaşlar,
okul zümremiz 2. dönem için.
umarım işinize yarar.
selametle.

buradan indirin: http://uploaded.to/?id=13xjkw
burada verilen linkte dosya silinmiştir. elinde olan arkadaşlar yeniden yüklerlerse seviniriz. selam ve dua ile...

« Last Edit: February 11, 2009, 08:31:08 PM by konevi » Logged
ALHAS
eltpool
*

Stajyer

« Reply #1 on: February 24, 2008, 08:47:46 PM »

elinize sağlık hocam teşekkürler
duyguoner
e-motional
eltpool
*

« Reply #2 on: February 25, 2008, 08:30:25 AM »

teşekkürler hocam...
traveller44
eltpool
*

« Reply #3 on: February 25, 2008, 08:03:03 PM »

THANKS A LOT
hyatt
eltpool
*

Stajyer

« Reply #4 on: February 28, 2008, 12:08:13 PM »

thank you
firstlight
eltpool
*

« Reply #5 on: March 03, 2008, 04:40:57 PM »

hocam sağolun ben de aranıza yeni katıldım. tekrar teşekkürler
sore
eltpool
*

« Reply #6 on: February 11, 2009, 02:12:20 PM »

HOCAM Bİ TÜRLÜ ACAMADIM BEN BU ZÜMREYİ YARDIMCI OLURSUNUZ SEVİNİRİM
hyatt
eltpool
*

Stajyer

« Reply #7 on: February 11, 2009, 03:57:33 PM »

acılmıyor dosya killed
bookworm
eltpool
*

« Reply #8 on: February 19, 2009, 11:17:13 AM »

Teşekkürler
^^BuTTeRfLy^^
eltpool
*

« Reply #9 on: February 21, 2009, 12:54:39 PM »

Tekrar ekleyebilirseniz sevinirim. teşekkürler.
nazende
nazende
eltpool
*

« Reply #10 on: February 21, 2009, 03:34:41 PM »

beğenirseniz buyrun.siteden yararlanarak yaptığımız zümremiz

…………LİSESİ 2008–2009 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI II. DÖNEM İNGİLİZCE DERSİ ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ TOPLANTI TUTANAĞIDIR.
Zümre No   2   Dersin Adı   İngilizce,
Zümre Başkanı      Toplantı Yeri   Öğretmenler Odası
Toplantı Tarihi   19.02.2009   Toplantı Saati   13.00
TOPLANTIYA KATILAN ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ:

GÜNDEM MADDELERİ
1.   Açılış ve yoklama
2.   Bir önceki zümre kararlarının değerlendirilmesi
3.   2488 sayılı Tebliğler dergisinin gözden geçirilmesi
4.   I. Dönem başarılarının değerlendirilmesi
5.   II. Kanaat döneminde başarıyı arttırıcı çalışmalar.
6.   II. Kanaat döneminde yazılı yoklama ve sözlü değerlendirme 
7.   Dilek ve temenniler, kapanış.

GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ VE ALINAN KARARLAR.
1.   Yoklama yapılarak toplantıya başlandı.Toplantıda tüm İngilizce öğretmenleri hazır bulundu.
2.   I. Dönem zümre toplantı kararları   ………… tarafından okundu. Alınan karaların tümüğne uyulduğu görüldü. Çalışmaların zamanında  ve verimli olması için uygulamaların sık sık gözden geçirildiği  ………… tarafından belirtildi.
3.   2488 sayılı tebliğler dergisi ………… tarafından okundu. ………… II .dönem milli bayramların bulunduğunu , bu haftalarda sınıf seviyelerine uygun etkinliklerle 2488 sayılı tebliğler dergisi gereğince Atatürkçülük konularına yer verilmesi gerektiğini belitti.
…………   ……………………

İkinci kanaat döneminde öğrenci ders başarısını arttırmak ve dil temel yapılarını kavratarak kullanılabilir hale getirmek için aşağıdaki çalışmalar titizlikle uygulanacaktır.
—birinci dönem süresi içinde öğrencilerimizin çalışma ve öğrenme alışkanlıkları tespit edilmiştir. Bu alışkanlıkların geliştirilmesi yanı sıra herhangi bir hareketlenme içinde olmayan ve kendini öğrenme etkinliklerinin dışında tutan öğrenciler için, hazırlık ödevleri daha dar kapsamda ve kolaylıkla yapılabilecek, öğrencinin isteğine bağlı olarak yazılı-sözlü veya projeye dayalı ödevler olacaktır.
—öğrenci hatalarının düzeltilmesinde her zaman olduğu gibi “hata arar anlayışı değil, hatayı bir öğrenme aracı olarak görme” anlayışı devam ettirilecektir. Bu anlamda her hata, geriye dönüş yerine, ileriye gidişin bir basamağı olarak ele alınacaktır. Bireysel hatalarda, öğrenci tekrarını kendisi yapacak ve hatadan uzaklaşmayı ise uygulamada görecektir.
— birinci dönem çalışmalarında hata sebebi olarak aşağıdaki özellikler tespit edilmiştir. Az pratik, dikkatsizlik, iyi dinlememe, araştırıcı olmama, okumama ve ilköğretim temelindeki eksiklik ve en önemlisi ders kitabının öğrenci seviyesine hitapta eksik kalmasıdır. Bu durum öğrenme kaynağını doğrudan doğruya öğretmen yapmaktadır. Bu sorunu aşmak için diğer kaynaklar taranarak bilgi sunumuna önem verilecektir.
— grup çalışmaları sınıf içi etkinliklerinin bir biçimi olarak uygulamaya konulacaktır. Bu çalışmadaki temel amaç, daha çok pratik, daha çok dikkat, daha çok araştırma ve bir takımın elemanı olarak gruba uyum ve sorumlu davranışların gelişmesine katkıda bulunmaktır. Bu nedenle gruplar eşit sayıda öğrenci, kendi içinde dengeli, seviyesine uygun faaliyetler yapan özellikler taşıyacaktır.
—ders içi faaliyetler, etkin öğrenmenin temel ilkeleri çerçevesinde pratiğe yönelik, kalıcı ve ihtiyacı giderici faaliyetleri kapsayacaktır. Dönem başına öğrencilerle birlikte sınıf kurallarını belirlemek gerekir. Bu kurallar sayesinde öğrenci sınıfta daha huzurlu bir ortam bulacak ve bu da onun isteklendirme arttıracaktır. Öğrencilerin devamlı olarak derslere katılımı sağlanacaktır. Konular sadece öğretmen merkezli değil, öğrenci merkezli işlenecektir. Öğretmen öğrencilere amaçlarına uygun bir şekilde iletişim kurmalarına yardımcı olan, öğrenmeyi kolaylaştırıcı bir kişi olarak görünecektir.-Öğretim etkinlikleri basitten karmaşığa, somuttan soyuta, bilinenden bilinmeyene doğru olacaktır. Sınıf içinde bireysel farklılıklar olduğu unutulmayacaktır. Bunun için öğrenim zorluğu çeken öğrenciler için gerekli çabalar gösterilecek, onların diğer öğrencilerden geri kalmaması sağlanacaktır. Her dersten önce öğrencilere ne öğrenecekleri ve niçin öğrenecekleri bildirilecektir. Sunuş yoluyla öğretim stratejisinden çok, buluş ve araştırma yoluyla öğretim stratejilerine yer verilecektir. Öğretmen karşısında sadece muhatap olarak öğrenciyi değil, veliyi de görmelidir. Başarısız öğrencinin velileri ile daha sıkı bir işbirliği ve diyalog ile takibi sağlanacaktır. Ders kitapları, kaynak kitaplar ve diğer öğretim materyalleri dersin etkin işlenişine yardımcı olan kaynaklardır. Bunların dışında öğrencilerin kullanacağı defterler okulun açıldığı ilk hafta duyurulacaktır. Konuların özelliğine göre ders dışındaki durumları sınıf içine getirebilme(real sitiuation)maksadıyla, öğretmenin ders kitaplarındaki resimler olduğu kadar gazete, dergi, vb.kesip hazırladığı resimlerden yararlanabileceği, sınıf ortamında öğrencilerin sahip oldukları eşyalar kullanılarak öğretimin sağlanabileceği, çeşitli figür, görsel ve işitsel araçlardan da faydalanabileceği kararlaştırıldı.
— Zümreler arasında zaman zaman işbirliği yapılması kararlaştırıldı. Özellikle dilbilgisi konularında Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleriyle, Atatürkçülük konularının derslerde işlenmesi hususunda da Tarih öğretmenleriyle işbirliğine gidilmesine karar verildi.         
4.   söz alarak 12 Dil yds sınavının test usulü olması sebebiyle test tekniklerine daha ağırlık verilmesi ve bu doğrultuda çalışmaların devam ettirilmesi gerektiğini belirtti …………söz olarak 10 ydl sınıfında  da okuma anlamanın öneminden dolayı ders dışı etkinlik olarak seviyelerine uygun kitap okumalarının dil seviyelerinin geliştirmede etkili alacağını belirtti . 12 Dil yds sınavının test usulü olması sebebiyle test tekniklerine daha ağırlık verilmesine, 10 ydl sınıfında  da okuma anlamanın öneminden dolayı ders dışı etkinlik olarak seviyelerine uygun kitap okutulmasına  karar verildi.

5.   İkinci kanaat dönemi yazılı yoklamaları, her zamanki özellikleri taşımakla birlikte, artık öğrenci hatalarının da soruya dönüştürülmüş biçimlerini kapsayarak daha geniş bir görünüme sahip olacaktır. Buna göre; sınıf içi uygulamalar, hatalar, ihtiyaçlar, diyaloglar çok soru ve kısa cevap tekniğine uyarlanacaktır. Sözlü uygulamalar ise sınıf içi çalışmalardan hareketle yapılacaktır. Sözlü sınav konusu ile ilgili Ortaöğretim Okulları Yönetmeliği’nin ilgili maddeleri ve hükümleri incelendi. Sözlü notunun bu esaslar doğrultusunda verilmesinin gereğine işaret edildi. Buna göre, sözlü notu için ayrı bir saat ya da zaman ayrılmayacaktır. Öğrencinin sınıftaki genel durumu, derse katılımı, sorulan sorulara verdiği cevaplar vb. dikkate alınarak sözlü notu verilecektir. Öğrenci hakkında genel bir izlenim sahibi olmadan sözlü notu vermeye kalkışmanın pek sağlıklı bir değerlendirme olmayacağı hususu da anımsandı. Ayrıca II. Dönem okul öğretmenler kurulu kararı gereğince son sınıflarda müfredat programının ve sınavların nisan ayı sonu itibariyle bitirilmesine ve nisan mayıs aylarında genel tekrar ve genel alıştırma çalışmalarının yapılmasına kara verildi.
6.   .Yukarıdaki maddelerin tümü karar niteliğinde olup, 2008–2009 öğretim yılının ikinci kanaat döneminde uygulanacaktır. Toplantı okul müdürü …………’nun iyi dilek ve temennisi ile sona ermiştir.

hamuş
here im
eltpool
*

« Reply #11 on: February 21, 2010, 09:22:50 PM »

Nazende hocam teşekkürler!Zümrenizden fazlasıyla yararlandım.Ellerinize sağlık....
Pages: [1]
  Print  

Jump to: